Stichting Voetveer Zaandijk
Heen en Weer

Sinds een aantal jaren zijn het karakteristieke dorp Zaandijk en het Openlucht museum Zaanse Schans niet alleen meer verbonden door de Julianabrug. Er is vanaf 2007 ook een leuk en toeristisch alternatief om aan de overkant van Zaan te geraken, namelijk door middel van het Voetveer Zaandijk. Dankzij tomeloze inspanningen van tientallen enthousiaste vrijwilligers van de Stichting Voetveer Zaandijk is er in mei 2007 een mobiele oeververbinding tot stand gekomen.

Het veerpontje vaart dagelijks vanaf 1 mei tot en met 30 september van 10:00 uur tot 17:00 tussen de beide Zaanoevers. Dit geeft u de gelegenheid om een uniek rondje Zaanse Schans te maken, in plaats van dat u bij de Bonte Hen weer dezelfde weg terug gaat. Tevens is dit de uitgelezen kans om die andere “Zaanse Schans” te ontdekken, namelijk de huizen en musea aan de Lagedijk, de Zaandijker kant met minstens zoveel geschiedenis en fotogeniekheid als de officiële Zaanse Schans. Bij het voetveer is hier gratis in vele talen nuttige informatie en een wandelroutekaart te verkrijgen.

Per overtocht kunnen er tegen een vergoeding van 1 Euro per volwassen persoon (kinderen tot 10 jaar gratis), maximaal 12 passagiers mee en de vaartijd voor een enkele reis bedraagt ongeveer 5 minuten.

De robuuste en veilige boot wordt altijd bestuurd door een gecertificeerde (klein vaarbewijs) vrijwilliger. De ruime aanlegsteigers liggen aan de Zaanse Schans kant aan de Kalverringdijk nabij de molen de Bonte Hen. Aan de Zaandijk kant is de aanlegsteiger gelegen achter de Gerrit Jan Honigsluis, voorheen de Zaandijkersluis, naast het Café Van Ouds Oost-Indie.

Als het weer en de wind het toelaten, is er altijd ruimte om vanaf het water de mooiste plaatjes te schieten van zowel uzelf als wel de fantastische fotogenieke omgeving.

De Stichting Voetveer Zaandijk beoogd niet om winstgevend te zijn, maar wel kostendekkend. Eventuele winst na aftrek van kosten en reserveringen worden bijvoorbeeld gedoneerd aan goede doelen.Reacties

Fred op 03-06-2012 16:39

Als u opmerkingen heeft of suggesties voor verbetering geef u reactie dan hier:

Fred op 03-06-2012 16:51

Waar blijven de foto's?

Log in of schrijf je in om commentaar te geven
Door in te loggen (eerst inschrijven) kun je reageren op deze content.  log nu in/schrijf je nu in 
Categorieën